Tanatoteraapia - Mis???

Tanatoteraapia - Mis???

Tanatoteraapia on klientide seas tekitanud palju küsimusi. Mis see on? Kuidas see käib? Mille jaoks?

Püüan natuke selgitada. Tanatoteraapia oli esimene somaatiline teraapia, mida omal nahal kogesin. See oli minu jaoks uskumatu, sest kahe tunni jooksul avas terapeut oma täieliku kohalolu ja peentunnetusega minu kehamälust ühe ammu lukustunud mälestuse, mis tõi endaga kaasa pöörased emotsioonid, tundetulvad ja vabanemise, millest ma siis veel aru ei saanud. Ma ei teadnud siis, et selline asi on võimalik ning jätsin kogetu sinnapaika ja unustasin mõneks ajaks. Mõned aastad hiljem näen aga kuulutust, kus on kirjas, et sama terapeut õpetab nüüd oma oskusi neile, kes seda soovivad. Panin ennast kohe kirja.

Tanatoteraapia on algselt välja aretatud Dr Vladimir Baskakovi, Moskvast pärit kehapsühhoterapeudi poolt. Tänaseks on selle ka paljud kehale suunatud psühhoteraapia koolkonnad oma õppekavasse integreerinud, k.a. minu enda kehapsühhoteraapia õpingutel puutusin sellega põgusalt kokku ehkki antud teraapiavormi õppisin juba varem eraõpetaja juhendamisel.

Sõna “Tanato” tuleneb kreekakeelsest nimest Thanatos, kes oli tuntud kreeka mütoloogiast kui sügava une- või vägivallatu-surma-jumal. Nõnda modelleerib ka tanatoteraapia une või loomuliku suremise protsessi, mille kestel viiakse lamav inimene läbi õrnade ja aeglaste liigeste liigutamisega une ja ärkveloleku piirile, mis on sügava teeta ja pindmise delta tasand. Teeta ja delta viitavad ajulainetele, milles aju viibib kui inimene kas hakkab unne suikuma või kui on sügavas unes. Selles sageduses viibides vabaneb teadvuse kontroll keha üle ning töötama hakkavad alateadlikud protsessid, mille käigus võivadki pinnale kerkida emotsioonid, mälestused lapsepõlvest ja muu teadvustamata materjal. Vastuvõtja võib tunda teraapia vältel ennekõike sügavat lõõgastust, kontroll-lihaste lõdvenemist ja hoituse tunnet.

Olen kombineerinud selle meetodi nõustamise ja hüpnoteraapiaga, et läheneda kehale ja meelele kui tervikule ning seeläbi pakkuda inimestele võimalikult suurt kasu antud protsessist.

Jaga postitust:

Vaata eelmist postitust: Identiteedikriis, kuidas seda kogesin ja mida õppisin…Vaata järgmist postitust: Pornosõltuvusest